Het lichaam is één geheel, alles is met elkaar verbonden...
 

| Osteopathie: het uitgangspunt

In de osteopathie gaan we er van uit dat het lichaam één geheel is en en dat alle delen van dit geheel elkaar beïnvloeden. De verschillende systemen horen elkaar in evenwicht te houden en ervoor te zorgen dat verstoringen gecorrigeerd worden. Dit is het zogenaamde “zelfregulerend vermogen” van het lichaam. Je lijf zal er altijd naar streven een zo optimaal mogelijk evenwicht te handhaven. Als gevolg van verstoringen (denk aan operaties, slechte leef- en eetgewoontes, infecties, stress etc.) zal je lichaam proberen een nieuwe, zo goed mogelijke balans te vinden. Op het moment dat zo’n verstoring te groot wordt, lukt dit niet meer. Je raakt in disbalans en krijgt klachten.

| Evenwicht

Als osteopaat help ik om het natuurlijk evenwicht te herstellen en zo het zelfcorrigerend vermogen van je lichaam te stimuleren. Dit doe ik door op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht(en) en op deze plaatsen het ontstane bewegingsverlies te herstellen. Je hele lichaam (bewegingsapparaat, organen, schedel) wordt hierbij onderzocht en waar nodig behandeld.

Z

Het lichaam functioneert als eenheid

Z

Het lichaam kent een complex evenwichtssysteem wat steeds op zoek is naar zelfregulering en zelf genezing

Z

Bovengenoemde principes worden geïntegreerd in het onderzoek en de behandeling

Z

De lichamelijke structuur geeft het lichaam een functie en deze functie beïnvloedt andersom weer de ontwikkeling van die lichamelijke structuur

 

| Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing van de huisarts nodig?

Nee, osteopathie is vrij toegankelijk. Dit wil zeggen dat een verwijzing van arts of specialist niet noodzakelijk is.

Wat is het verschil tussen osteopathie en manuele therapie of chiropractie?

Een manueel therapeut werkt vooral lokaal op de pijnregio van de patiënt. Osteopathie is een totaalbehandeling die zowel het bewegingsapparaat (parietaa), als de organen (visceraal), als het zenuwstelstel (craniosacraal) behandelt.

Wordt osteopathie door mijn verzekering vergoed?

Osteopathie wordt geheel, of gedeeltelijk, vergoed vanuit het aanvullend pakket. Wil u weten of en hoeveel uw verzekering vergoed, klik dan hier voor het vergoedingenoverzicht (externe link).

Wat betekenen de letters D.O.-M.R.O. achter de naam van de osteopaat?

D.O. betekent diploma in de osteopathie, M.R.O. betekent dat degene opgenomen is in het register voor osteopaten (Member of the Register of Osteopathy).

× Whatsapp