| Anamnese

Bij de eerste keer starten we met een anamnese. Dit is een vrij uitgebreid gesprek, waarbij je je klacht(en) kunt toelichten. Op deze manier krijg ik inzicht in je klacht, maar ook in je algemene gezondheidstoestand en je ziekte geschiedenis. Dit gesprek is belangrijk om de ontstaansgeschiedenis van je klacht helder te krijgen en een mogelijk verband tussen andere klachten te leggen.

Bij je kind gaan de vragen over de klachten, maar ook het verloop van de zwangerschap, de bevalling, voedingen, slapen komen aan de orde.

 

| Het onderzoek

Vervolgens zal het onderzoek plaatsvinden: je wordt staand, zittend en voor het grootste gedeelte liggend op de behandeltafel onderzocht. Hierbij voel en onderzoek ik hoe het met de beweeglijkheid van je lichaam is gesteld. Bij dit osteopatisch onderzoek wordt het hele lichaam betrokken. Dit onderzoek richt zich op de beweeglijkheid van het bewegingsapparaat, de organen en het craniosacrale systeem (zenuwstelsel). Hierna zullen de bevindingen en mogelijkheden van behandeling besproken worden en zal er een start gemaakt worden met de behandeling. Deze eerste afspraak duurt 60 minuten.

Betreft het onderzoek je kind, dan is het fijn als dit zo prettig mogelijk voor hem of haar verloopt. Neem gerust een flesje melk of speelgoed mee, om het voor je kindje zo comfortabel mogelijk te laten zijn.

| De behandeling

Tijdens vervolgafspraken (die in de regel 45 minuten duren) zal ik de vastzittende lichaamsdelen weer mobiel proberen te krijgen. Het lichaam moet na de gedane mobilisaties de gelegenheid krijgen om zelf verder te herstellen, vandaar dat we afspraken niet te kort op elkaar plannen.

Het aantal behandelingen dat noodzakelijk is, hangt af van de onderzoeksresultaten. Hierbij geldt: hoe lang je de klacht(en) al hebt en hoe je individuele reactie is. Doorgaans zal echter na drie tot vier behandelingen duidelijk zijn of de therapie de gewenste uitwerking heeft.

Voor vragen omtrent de kosten én of de behandeling vergoed wordt door de zorgverzekeraar, verwijs ik je graag naar de pagina kosten & vergoeding!

VOLWASSENEN

 

BABY'S

 

KINDEREN

ZWANGERSCHAP

 

× Whatsapp